Misa har banat väg under 30 års tid för att alla ska kunna inkluderas i det ordinarie arbetslivet. I år firar vi jubileum!

2024-10-07 • Arbetslöshet

J7jmhjowlca0cgrda9n4sl
Misa har banat väg under 30 års tid för att alla ska kunna inkluderas i det ordinarie arbetslivet. I år firar vi jubileum! Då passar vi på att stanna upp och blicka tillbaka. Vi ser hur vi genom åren försökt utmana rådande föreställningar och ibland gått före och brutit ny mark, successivt mött allt fler målgruppers behov och fördjupat vår kunskap och utvecklat våra metoder.

Då passar vi på att stanna upp och blicka tillbaka. Vi ser hur vi genom åren försökt utmana rådande föreställningar och ibland gått före och brutit ny mark, successivt mött allt fler målgruppers behov och fördjupat vår kunskap och utvecklat våra metoder. Vi har under åren tillsammans byggt en stabil värdegrund som bärs upp av alla 200 medarbetare, som varje dag i sin profession gör verklig skillnad för många enskilda individer. Tillsammans vill vi bidra till att många arbetsplatser blir mer inkluderande och därmed skapar samhällsnytta. Detta ska vi fortsätta göra de kommande 30 åren också.

” – När vi avskaffade de stora institutionerna i Sverige på 1970- och 80-talen, så fanns en vision om en helt annan funktionshinderspolitik. Nya ambitioner formulerades om normalisering och om inkludering i samhället, men jag upplevde aldrig att de vackra orden omsattes i praktiken. Fortfarande kan jag inte se att vi på allvar ger alla människor likvärdiga förutsättningar. Vi måste tro på att det faktiskt går och vi måste våga prova nya vägar för att kunna tillvarata allas resurser och förmågor. Varje människa är unik och har rätt att få leva ett gott liv i gemenskap med andra. Olikheter vi människor har är en nyckel till ett framgångsrikt och välmående samhälle.” Lennart Jönsson, grundare av Misa.

Besök vår jubileumssida och läs vad Misa gjort år för år, sedan vi grundades 1994.